Historia

CEAT - 100 års däckhistoria

CEAT etablerades i Italien redan 1924 och har sedan dess genomgått en enorm utveckling. Efter att ha flyttat till Indien 1958 utvecklades CEAT till en global däcktillverkare med försäljning till mer än 120 länder.

Under mottot "Making mobility safer and smarter" utvecklas ständigt nya typer av däck för jordbruk, gruvdrift och industri på den toppmoderna fabriken i Mumbai, Indien.

Ett stort antal internationellt erkända tillverkare använder idag CEAT-däck som originalmontering på sina maskiner. Det gäller bland annat CNH Industrial, Fendt, Massey Ferguson, JCB, John Deere och Caterpillar.

CEAT-DÄCK IMPORTERAS TILL SVERIGE AV BOHNENKAMP SWEDEN AB

Bohnenkamp Sweden AB beläget i Värnamo, är ett dotterbolag till tyska Bohnenkamp AG i Osnabrück. Företaget är bland Europas största importörer och distributörer av däck och hjul för lantbruk, industri och olika långsamtgående transportutrustning.

I Sverige samarbetar vi med återförsäljare inom däckbranschen samt inom maskinhandlarbranschen och andra branscher med försäljning av maskiner försedda med däck och hjul.

Som det senaste tillskottet i produktutbudet startar nu import och distribution av CEAT-däck.

Det svenska bolaget består av 6 st anställda och ingår i en nordisk grupp tillsammans med Bohnenkamp A/S, Danmark.

Den danska organisationen består av 16 anställda med en lageryta på 10 000 M2 i Skovby.

KONTAKTA OSS

Bohnenkamp Sweden AB
Margretelundsvägen 6 | SE-331 34 Värnamo

Tel.: (+46) 0370-657880
Fax: (+46) 0370-16310

Mail: info@bohnenkamp.se