Sprutsäsongen börjar snart

Smala och skonsamma däck med bra dragförmåga för svenska lantbrukare med radodlingsgrödor.

Inom kort börjar ännu en sprutsäsong på de svenska fälten med radodlingsgrödor. För att vara så väl förberedd som möjligt för uppgiften, som kräver både robusta och skonsamma däck, har CEAT två rekommendationer för smala däck:

1.    CEAT Farmax RC är ett däck för traktorer som används vid körning mellan radodlingsgrödor. Det är ett modernt däck som är skonsamt mot jord och grödor samtidigt som det har bra dragförmåga. Däcket finns i bredder från 210 mm till 380 mm och fälgdiametrar från 32 tum till 54 tum.

2.    CEAT Spraymax VF är däcket för självgående sprutor och stora traktorer. Här har vi ett toppklassdäck med stålbälte och VF-teknologi, vilket innebär högsta bärförmåga och lägst lufttryck. Därmed säkerställer man skonsam körning. Däcket finns i bredder på 380 mm och 480 mm från 42 tum till 54 tum fälgdiameter.

Båda däcktyperna kan även levereras som kompletta hjul klara att monteras på traktorn. Fälgarna finns i två varianter, antingen som helsvetsade fälgar producerade enligt kundens önskemål om dimension, borrning, inpressning och bultcirkel. Det andra alternativet är justerbara fälgar bestående av fälgbana, fälgdisk och utbytbar navring. Denna lösning ger lantbrukaren många användningsmöjligheter för montering på flera olika traktorer. Båda lösningar kan levereras lackerade i alla originalfärger för traktorer.

Som svensk importör har Bohnenkamp Sweden AB lager på både däck och justerbara fälgar för snabb leverans. Även helsvetsade fälgar producerade på beställning kan levereras snabbt.