Hobro maskinstation

De populära kvalitetsdäcken för större lantbruksmaskiner från CEAT specialty är nu tillgängliga på den svenska och danska marknaden.

Sedan de indisktillverkade CEAT-däcken för traktorer och andra större lantbruksfordon introducerades på den svenska marknaden på Borgeby fältdagar i juni 2022 har intresset och försäljningen av däcken ökat stadigt månad efter månad. Utvecklingen av nya produkter de senaste åren gör att utbudet av däck nu också är intressant för den skandinaviska marknaden.

Produktutvecklingen omfattar alla de senaste och största däckdimensionerna med stålbälte och VF/IF-teknologi. Det möjliggör körning med lägre lufttryck än standarddäck, vilket innebär att marktrycket minskar till fördel för grödorna. Däcken säljs med 7 års produktgaranti på alla radialdäck.

Många europeiska lantbrukare har redan erkänt CEAT och rekommenderar däcken för deras balans mellan kvalitet och pris. Även om CEAT kanske är ett nytt namn för många i Skandinavien har varumärket redan visat sitt värde på andra europeiska marknader.

Kim Bay från Bay's Maskinstation i Hobro i Danmark säger:

"Jag fick monterat nya Ceat Torquemax VF-däck med stålbält VF650/65R34 på framhjulen och VF710/75R42 på bakhjulen i mars 2023.”

Efter 1200 driftstimmar är jag mycket nöjd med däcken, som har visat sig vara fullgoda alternativ till mer kända däckmärken. Speciellt har jag upplevt mycket bra dragkraft och bra självrengörande egenskaper samtidigt som bullernivån är minimal och komforten hög.

”Jag kan klart rekommendera Ceat-däck och kommer inte tveka att montera fler av dem i framtiden."