Brdr. Thorsen

Stor nöjdhet med nya CEAT-däck hos Br. Thorsen Maskinstation

Br. Thorsen Maskinstation i Allingåbro monterade CEAT-traktordäck på sin Massey Ferguson 8730 Dyna VT i storlekar 650/85R38 CEAT Farmax HPT och 600/70R28 i CEAT Farmax R70 i mars 2023. I januari 2024 besökte Bohnenkamps säljare, Alen Zilic, maskinstationen för att höra hur det gick. Platschef Thomas Nielsen kunde berätta att traktorn nu hade kört 800 timmar med däcken och var mycket nöjd:

”Vi är mycket glada över CEAT-däcken och deras prestanda. De har en riktigt bra förmåga att överföra kraften från traktorn till vägen och kör mycket stabilt och med stor komfort. Vi upplevde också en effektiv självrensning, så vi känner oss helt trygga att köra i fältet med dem.”

Som en del av besöket kontrollerade Alen Zilic mönstret på däcken. Mätningarna visade att det fortfarande fanns 44 mm mönster på framdäcken och 47 mm på bakdäcken efter körning med gödselstunna, större vagnar med gräs/majs uteslutande på landsvägstransporter.

Efter besöket betonar Thomas Nielsen från Br.Thorsens Maskinstation: ”Vi kommer gärna att montera CEAT-däck igen när det är dags för nya på en traktor.”